Sebastian Virág

Volám sa Sebastian Virág a doma ma volajú Sebko. V apríli tohto roku oslávim 13 rokov. Navštevujem 7. ročník Základnej školy vo Vrábloch. Narodil som sa ako úplne zdravé dieťa a s veľkým záujmom som začal objavovať svet.  Ako štvormesačného ma však prestali poslúchať moje svaly a postupne do roka ma pomaly začali úplne opúšťať. Moja mamička sa tomu samozrejme nechcela len prizerať a nechcela v žiadnom prípade dovoliť, aby som sa trápil. Začala so mnou cvičiť a navštevovať rôzne zariadenia, aby som postupne napredoval a bol ako iné zdravé deti.

Začiatky boli veľmi ťažké, pretože lekári mi pri mojej diagnóze prognózovali iba 3 roky života. Našťastie sa zmýlili a ja som stále tu, žijem, napredujem a statočne bojujem so svalovou muskulárnou atrofiou typu 2. V mojom ťažkom a náročnom boji mi najviac pomáhajú rehabilitácie v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Vďaka podpore sponzorov, nadácií a dobrých ľudí, ktorým nie je môj osud ľahostajný, mám stále šancu, že sa raz môj zdravotný stav zlepší. Do ADELI sa preto stále vraciam a usilujem sa rehabilitovať a cvičiť čo najviac. Ak by som prestal cvičiť, hrozí mi umelá pľúcna ventilácia. To by znamenalo koniec mojich snov. Zatiaľ sa však držím a poctivo cvičím.

„Sebastián je veľmi charizmatický chlapec, ktorého snom bolo spievať a stať sa raperom. Jeho ťažká diagnóza si vyžaduje neustálu rehabilitáciu a poctivé cvičenie, aby mohol  napredovať. Vďaka tomu i vďaka jeho vnútornej sile je u neho po každom pobyte vidieť pokroky.“  Fyzioterapeut Patrik

Ďakujem všetkým dobrým ľuďom, ktorí ma doteraz podporili a pomáhali mne i mojej mamičke. Je to pre mňa šanca na peknú budúcnosť.

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Sebastian Virág