Veronika Vašková

Volám sa Veronika Vašková a mám 4 rôčky. Voľajako som sa ponáhľala na tento svet, a tak sa stalo, že som sa maminke narodila predčasne. Najskôr som strávila dva mesiace v inkubátore. Potom nasledovalo veľa návštev u lekárov, vyšetrení, môj život bol ako na hojdačke. Napriek všetkým snahám sa však čoskoro ukázalo, že môj psychomotorický vývoj je oneskorený. Maminka sa ale nevzdávala, začali sme cvičiť a neskôr navštevovať ADELI Medical Centrum v Piešťanoch. Postupujem pomaličky, ale isto. Zatiaľ síce ešte nelozím ani sama nepostojím, no pokiaľ nie som v strese, dokážem pekne pokojne posedieť a čo je veľmi fajn, dokážem pozerať moje obľúbené rozprávky. Najlepšia je tá so zvieratkami.

Do ADELI chodím veľmi rada, lebo sa vždy o kus zlepším. Mamina hovorí, že je tu kvalitná a intenzívna rehabilitácia s odborným personálom, ktorá je pre mňa veľmi dôležitá! Naučili ma tu už kopu vecí, spolupracovať pri cvičení a tiež nemať strach z neznámeho prostredia.

Spolu a maminkou veríme, že sa dokážem s  každým ďalším pobytom v ADELI priblížiť k môjmu vysnívanému cieľu – stáť na vlastných nohách, ktoré ma budú poslúchať. Moja maminka je pre mňa vzorom, že sa nikdy nesmiem vzdávať  a treba zabojovať za každý pokrok.

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Veronika Vašková