Richard Katrenčík

/  22. novembra 2018

Volám sa Riško Katrenčík, mám 4 roky a narodil som sa do 6-člennej rodiny. Keď som bol v brušku, pri kontrolách bolo všetko úplne v poriadku. Pri pôrode sa to však skomplikovalo, keďže lekári neurobili cisársky rez ako by sa očakávalo. Toto rozhodnutie, ktoré dodnes moji rodičia nechápu, mi zmenilo celý môj život. V dôsledku toho som mal nedostatok kyslíka a musel som zostať v inkubátore.

Keď som už mohol cvičiť, rodičia začali so mnou poriadne makať. A tak chodím cvičiť do Žiliny, absolvujem rehabilitačné pobyty a cvičím aj doma. V ADELI Medical Centre sme však videli najväčšie posuny. Denne tam intenzívne rehabilitujem v obleku pod odborným dozorom. Spevnel mi chrbátik, lepšie držím hlavu, čo-to chytím do rúčky. Začal som chodiť s maminou do škôlky. Aj tam vlastne trénujem, keď sa snažím usedieť a sledovať, ako sa moji kamaráti hrajú. Veľmi sa tam vždy teším a snívam, ako sa budem s nimi naháňať, šmýkať na šmýkačke, hrať sa rôzne hry, postaviť vežu a smiať sa keď spadne. Za splnenie môjho sna Vám so srdiečka ďakujem.