Roman Vrba

Volám sa Roman Vrba, mám 41 rokov. Do svojich 28 rokov som žil úplne normálny život. Študoval som, pracoval, založil si rodinu, no potom sa môj život radikálne zmenil. Začal som pociťovať tŕpnutie a slabosť v dolných končatinách. Lekári mi stanovili diagnózu – atrofia malého mozgu, miechy a senzitívnych nervov. V priebehu 13 rokov sa môj stav natoľko zhoršil, že mi postupne oslabli aj horné končatiny. Sám som sa už nevedel pohybovať, potreboval som invalidný vozík a pomoc druhej osoby pri všetkých bežných činnostiach. Zhoršila sa mi reč, sluch, zrak aj hmat. Dnes bývam sám v centre sociálnych služieb, kde mi zabezpečujú nevyhnutnú 24-hodinovú starostlivosť. V blízkosti žije moja rodina a syn, ktorých mám veľmi rád, ale nemôžem ich navštevovať, pre moje obmedzenia.

Bol som viackrát hospitalizovaný, operovaný, mám urobené vývody z oboch čriev a aj preto potrebujem mať pri sebe asistenciu. Lekári neurčili príčinu mojej choroby. Neviem, čo mi ešte zoberie choroba, no láska k synovi a túžba vidieť ho rásť ma motivuje nevzdávať sa a snažiť sa zlepšiť môj stav. K tomu mi pomáhajú rehabilitácie v ADELI, avšak sú pre mňa finančne náročné. Preto som vďačný za každého darcu, ktorému nie je ľahostajný môj životný príbeh. Niekomu sa môže zdať úplne jednoduché vybrať sa na zimný štadión so svojím synom na jeho hokejový zápas. Môj syn nepozná ten pocit, že na jeho zápase fandí jeho otec a mojou túžbou je splniť mu tento obyčajný sen. Na jeho uskutočnenie však potrebujem Vás, ktorí ste zdraví a ochotní prispieť mi na liečbu.

Za každé euro Vám ďakujem Roman Vrba.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!