Sofia Kalaninová a Alex Kalanin

Dovoľte mi touto cestou predstaviť Vám moje detičky, dvojičky Alexa a Sofiu Kalaninových. Sú to statočné a životaschopné deti, bojovníci, ktorým však život nenadelil toľko zdravia ako ich rovesníkom. Vo svojom veku 3 roky nedokážu to, čo je pre iné deti prirodzené – chodiť, posadiť sa, rozprávať. Každý malý pokrok ich stojí veľa úsilia a nespočetných hodín rehabilitácií.

Moje tehotenstvo prebiehalo bez komplikácii až do začiatku 7. mesiaca, kedy som musela byť hospitalizovaná. Po dvoch týždňoch strávených pod neustálym lekárskym dozorom bolo nutné predčasne ukončiť tehotenstvo.

Dňa 13.2.2015, v 31. týždni tehotenstva, prišli na svet moje vytúžené detičky. Boli umiestnené v inkubátore a prvé dni života prežili na umelej pľúcnej ventilácii, neskôr na kyslíkovej podpore. V nemocnici strávili päť a pol týždňa. Mesiac po príchode domov sme začali pravidelne rehabilitovať pomocou Vojtovej metódy. Ich motorický vývoj bol oneskorený a nasledoval kolotoč vyšetrení. Keď mali deti päť mesiacov, prišla pre mňa obrovská rana. Na deti som zostala sama, môj snúbenec opustil mňa aj naše deti. Aj napriek všetkému, čo sa udialo, nestrácam silu a s deťmi intenzívne rehabilitujem. K tomu je však potrebná neustála stimulácia a špeciálna starostlivosť. Absolvovali sme už niekoľko rehabilitačných pobytov v rôznych zariadeniach aj v ADELI Medical Centre v Piešťanoch.

Moji rodičia mi pomáhajú každodennou starostlivosťou aj finančne. Dnes už Alex rozpráva, sám sa aktívne otáča, dokáže sedieť a štvornožkuje. Postaví sa s oporou, ale zatiaľ nechodí. Po roku mu zistili vrodenú krátkozrakosť s dioptriou -8. Sofinka je na tom horšie, cielene sa nepretáča. Snažím sa ju polohovať a veľmi sa jej páči poloha v sede s mojou pomocou. Ich doposiaľ stanovená diagnóza je detská mozgová obrna – spastická kvadruparéza.

Rehabilitačné pobyty v súkromných zariadeniach sú finančne nákladné, no každý malý pokrok je pre nás obrovským úspechom. Preto by som Vás chcela poprosiť o pomoc pre Sofiu a Alexa a budem nesmierne vďačná, ak tým, čo i len trochu prispejete k zlepšeniu ich zdravotného stavu.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!