Vierka Hriňáková

Volám sa Vierka Hriňáková, mám 23 rokov. Keď som mala rok, lekári oznámili mojej mame desivú diagnózu: G12.0 INFANTILNÁ SPINÁLNA ATROFIA I. TYPU (WERDINGOVA – HOFFAMOVA) a tiež jej povedali, že nikdy nebudem chodiť. Odvtedy sa mojou neodmysliteľnou súčasťou stal invalidný vozík.

Pravidelne dochádzam na procedúry do Kežmarku, ktorý mame vzdialený 10 km. Žiaľ, aj to niekedy absolvujem iba jednu alebo dve procedúry, čo nie je pre mňa dostačujúce. Pribúdajúcim vekom sa mi postupne kriví chrbtica a oslabujú svaly. Našťastie, rukami a prstami stále ešte môžem hýbať, aj keď ich mám už tiež veľmi slabé. O svojej vážnej chorobe sa snažím nerozmýšľať. Beriem ju ako fakt, ktorý nezmením a „nešpekulujem“ nad tým, prečo sa to stalo práve mne a čo bude neskôr.

Chcela by som Vás poprosiť o finančnú pomoc na liečenie, budem vďačná za každé euro. Som na vozíku a nechcem zostať pacient ležiaci. Rada by som udržala svoj zdravotný stav aspoň ak ako je, prípadne, aby sa zlepšoval aj vďaka Vám a Vašej pomoci. Som vďačná za každý deň života a užívam si ho ako sa len dá. Do 18. rokov mi kúpeľné liečenia preplácala zdravotná poisťovňa. Ale po dosiahnutí tohto veku, už zdravotná poisťovňa odmietla preplácanie liečby a teraz si už musím hradiť všetko sama. Kúpeľná liečba mi veľmi pomáha, cítim sa po nej veľmi dobre. Teraz, keď už nechodím do kúpeľov, som opäť veľmi zoslabnutá.

Moji rodičia nemajú dostatok financií na takéto liečenie. Mamka je na opatrovateľskom príspevku a má zápalovú reumu, takže ma už veľmi nevládze zdvíhať. Prenášať ma pomáha jej sestra, ale tá pracuje, takže to nie vždy ide. Otec je na invalidnom dôchodku a má kardiostimulátor na srdiečku, aj cukrovku a tiež má vážne zdravotné problémy, často navštevuje lekárov. Mám sestru, ktorá ešte študuje a tiež potrebuje financie. Sestra Anička má 13 rokov. Nedávno som bola druhý krát na pobyte v ADELI, ktorý mi veľmi pomohol. Lepšie udržím hlavu, aj ruky mam viac ohybné. Chcela by som zostať aspoň trošku samostatná. Prosím Vás o finančnú pomoc na rehabilitáciu do ADELI v Piešťanoch, prípadne iné potrebné rehabilitácie.

Ďakujem z celého srdca. Vierka Hriňáková

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!