Viktória Skybová

/  28. Januára 2019

Naša dcérka Viktorka Skybová sa po bezproblémovom tehotenstve narodila sekciou pre nepostupujúci pôrod. Krátkodobo po pôrode bola stimulovaná a na kyslíku, kedy došlo k neokysličeniu mozgu. Psychomotorický vývin bol oneskorený, po intenzívnom cvičení Vojtovou metódou začala v 18. mesiacoch sedieť, neskôr loziť po štyroch. Na 2 roky sa nám ju podarilo postaviť na nohy a začala chodiť okolo nábytku. Keď sme začali navštevovať súkromné rehabilitačné centrá, tak začala robiť samostatné krôčiky, ale chôdza je nestabilná, ataktická.

Chodíme na hipoterapiu a liečenia do Dunajskej Lužnej, Liberty v Košiciach a do ADELI Medical Centra v Piešťanoch. Chystáme sa na delfinoterapiu v Rumunsku, po ktorej očakávame taktiež zlepšenie zdravotného stavu. Ale všetky tieto liečebné pobyty a rehabilitácie sú finančne náročné a liečbu treba pravidelne opakovať. Viktorka bojuje s týmito celoživotnými diagnózami: detská mozgová obrna (ataktická forma), strabizmus, kongenitálna hypotyreóza a mnoho ďalších diagnóz, ktoré sa pridružili v rámci DMO.

Viktorka je naše malé slniečko, ktoré aj napriek všetkým problémom trpezlivo cvičí. Je veľkou bojovníčkou a vďaka tomu to všetko zvláda a krok po kroku napreduje. Navštevuje špeciálnu materskú školu v Košiciach. Prajeme si, aby sa raz mohla aspoň priblížiť zdravým deťom a viesť plnohodnotný život. Budeme Vám vďační za akúkoľvek finančnú pomoc, ktorá by čo i len trošku pomohla zlepšiť zdravotný stav našej dcérke.

S úctou a vďakou za Vašu pomoc rodina Skybová.