Viktória Vigašová

Volám sa Viktorka, mám 12 rokov, chodím do 4. triedy súkromnej ZŠ. Som veľmi šikovná a usmievavá. Moja maminka mi hovorí “naše slniečko”. Viem, čo pre mňa všetko robí. Mamina, tatino a môj braček Jakubko túžia len po jednom – vidieť moje prvé krôčiky. Viem, aké je to ťažké a finančne veľmi náročné, aj tak sa nevzdávam a robím obrovské pokroky.

Už počas tehotenstva sme vedeli, že narodenie dcérky sa nezaobíde bez problémov. Mesiac som si odležala v nemocnici, spadla mi placenta a Viktorka sa narodila v 34. týždni. Bojovala o život a lekári ju museli oživovať. Neskôr ju prepustili ako zdravé dieťa bez diagnózy. Keď už mala takmer rok, objavili sme u nej prvé príznaky choroby. Ovplyvnila aj jej očká a istý čas mala problém so srdiečkom. Najväčším víťazstvom bol fakt, že sa nám podarilo eliminovať časté epileptické záchvaty. Mala ich 20 až 30 krát denne, bolo to naozaj strašné. Našťastie sa ich celkom zbavila a vysadili sme aj lieky.

V prvom roku života Viktorke diagnostikovali DMO – detskú mozgovú obrnu. V ten deň, ako keby sa nám zrútil svet. Nevedeli sme čo nás čaká, ani lekári nám to nepovedali. Všetko o diagnóze sme začali hľadať na internete a prišli sme na to, že je to diagnóza na celý život. Aj keď nám neustále neurologička opakuje: “Pripravte sa do budúcna na vozík”. No my sa nevzdávame a hľadáme stále nové možnosti ako Viktorku postaviť na nôžky.

Naša malá bojovníčka už absolvovala niekoľko liečebných pobytov a v posledných rokoch dvakrát podstúpila operáciu tzv. metódou ULIZBAT. Jej cieľom bolo zmiernenie bolestí a najmä zlepšenie pohybových funkcií. Práve tieto zákroky Viktorke pomohli najviac a uvoľnili sa jej nožičky. Viktorka pravidelne chodí na rehabilitačné cvičenia, cvičenie metódou Feldenkrais, Lokomat, masáže, jazdenie na koníkoch, floating, plávanie. Najviac sa s Viktorkou tešíme z jej pokrokov, ktorých neustále pribúda.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!